May 092009
 

English version

Ziua a 2a. Prima oprire din zi a fost Washington Square în Greenwich Village. Din păcate, spre necazul nostru, parcul era închis pentru renovare până în “primăvara lui 2009”. Mi-era foame rău şi mi-era poftă de un bagel (n-am nici cea mai mică idee cum s-ar traduce bagel în română, dar dacă vreţi să vă faceţi o idee cum arată puteţi găsi o poză aici) aşa că ne-am plimbat prin cartier căutând o cafenea care să servească bagels. Îmi plac tare mult bagel-urile, sunt favoritele mele pentru un mic dejun american. Îmi plac îndeosebi cele cu susan, prăjite şi cu cremă de brânză. După acest mic dejun întârziat, am luat metroul de la Cristopher St. până în sudul insulei la South Ferry cu intenţia de a ne plimba prin Battery Park. Când am ajuns la Battery Park, l-am găsit plin ochi de turişti. Se pare că alţii nu au avut aceleaşi reţineri ca şi noi referitoare la gripa porcină. Sau s-au gândit că 98 de cazuri într-un oraş de 8 milioane nu e statistic aşa de rău. În orice caz, coada la vaporul pentru statuia libertăţii se încolăcea prin parc iar pretutindeni erau oameni cu aparate de fotografiat făcând poze cu statui şi porumbei.

Am luat-o la picior spre nord, eu plănuind să fac o poză cu celebrul taur de pe Wall Street. A trebuit să renunţ şi la asta, fiindcă taurul nu se vedea din marea de turişti. Ar fi trebuit să mă lupt cu mulţimea şi să am multă răbdare ca să ajung în faţă, să fac o poză cu taurul. Aşa că a trebuit să mă mulţumesc cu o poză cu clădirea bursei din NY a cărei faţadă era acoperită în întregime cu un uriaş steag american. În faţa bursei se filma o reclamă, n-am idee la ce. Trei fete drăguţe, îmbrăcate elegant în fuste scurte treceau pe lângă un domn în vârstă care citea ziarul. Când ajungeau în dreptul lui, domnul era de presupus să cadă de pe bancă la vederea fetelor. Au repetat figura asta de vreo 4-5 ori (vai de domnul care cădea) până când ne-am plictisit de privit şi am plecat mai departe. Următoarea oprire a fost la World Trade Center unde momentan e un şantier de construcţie cu nişte garduri înalte, aşa că nu se poate vedea mai nimic, doar nişte macarale colorate. Am luat-o la dreapta pe Fulton şi am mers tot înainte (ca pionierii) până la South Street Seaport care e un fel de mall cu magazine şi locuri de mâncat ieftine şi o terasă de unde se poate vedea o privelişte frumoasă a podului Brooklyn. Am stat în şezlonguri pe terasă, bând bere şi uitându-ne la râu şi într-un final am pornit spre pod. Era o vreme frumoasă, soare şi nici pic de nor, un cer albastru, perfect pentru o plimbare pe jos. Podul era – evident, cum altfel – plin de turişti. Şi am tot mers şi am mers, bântuind pe străzi, până când s-a făcut ora de cină.

Faţada foarte patriotică a clădirii bursei din NY:

Locul unde s-au aflat turnurile gemene World Trade Center căzute la 11 septembrie, actualmente un şantier de construcţii:


Ce se construieşte:

Partea de sud a Manhattan-ului fotografiată de pe terasa mall-ului South Street Seaport:

Podul Brooklyn:


Podul Brooklyn:
Manhattan fotografiat de pe podul Brooklyn:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>