Sep 202006
 

English version

Ketchum n-a fost inclus în planul iniţial, dar un prieten ne-a convins că merită să-l vedem, aşa că am decis să facem un mic ocol. La ieşirea din Twin Falls am dat peste un câmp plin de steaguri americane, în frunte cu un panou mare pe care scria “Memorialul steagului”. Ne-am adus aminte ca a doua zi urma să fie 11 septembrie, memorialul fiind probabil ridicat în cinstea evenimentului. Mulţimea de steaguri fluturânde arăta frumos şi îmi pare rău că n-am oprit să facem poze. Ketchum a fost dezamăgitor. Arăta foarte similar cu Tahoe City, CA unde mergem noi la ski iarna. O staţiune de munte americană tipică. Partea bună a fost că am mâncat afară, la un restaurant cu terasă pe acoperiş, ceva rar în SUA unde nu prea se obişnuieşte să mănânci în aer liber. După prânz am mai condus înca vreo jumătate de oră la nord de Ketchum printr-o zonă de deal şi de munte plină de brazi, pe nume Sawtooth National Recreational Area. Până la urma am decis că ne-am făcut o idee aşa că ne-am întors la traseul nostru iniţial.

Din loc în loc pe şosea erau semne marcând “locuri de interes istoric”, în fapt traseul urmat de emigranţii din est în secolul 19 ca să ajungă în vestul SUA. Următoarea oprire pe care am făcut-o a fost la “Craterele de pe lună” un alt loc desemnat ca monument naţional. Craterele au fost o surpriză placută, locul arăta foarte interesant în opinia mea. O câmpie imensă plină de lavă întărită în forme care de care mai ciudate. Drumul spre crater era o şosea prăfuită ceea ce făcea ca locul să arate şi mai ciudat şi departe de lumea dezlănţuită. Sper să nu apară vreun orăşel acolo care să strice tot efectul. Vulcanul care produsese craterele e inactiv, ultima erupţie având loc acum vreo 2000 de ani, dar am citit pe una din pancartele plantate de îngrijitorii parcului că geologii cred că e posibil ca zona să devină activă la un moment dat. Un drum de 11 km permite accesul la o mică porţiune din crater, aşa că am avut ocazia sa admirăm tot felul de cratere si conuri vulcanice si chiar să excaladăm printr-un tunel creat tot de lavă. Ne-am învârtit prin parc vreme de vreo 3 ore în care am făcut mici trasee şi ne-am plimbat prin peşteri. Am făcut tone de poze (din care nu mă îndur să şterg acum, aşa că în curând va trebui să cumpărăm alt hard). Când a început să se însereze ne-am urcat în mașină și am plecat la drum spre West Yellowstone.

  2 Responses to “Excursie la Yellowstone – Partea a-2a”

  1. si din tonele de poze nu putem vedea si noi mai multe????

  2. si din tonele de poze nu putem vedea si noi mai multe????

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>