Mar 162010
 

English version

Înapoi în San Francisco într-o excursie de două săptămâni. Azi ne reunim cu prieteni din România şi peste două zile vom pleca într-o excursie la Las Vegas, Grand Canyon şi un pic de Los Angeles pe drumul de întoarcere. Vom avea un program destul de strâns, dar atâta vreme cât călătoresc nu-mi pasă, chiar dacă e vorba de locuri în care am mai fost.

San Francisco, oraşul meu de pe malul golfului. Încă mă simt aici ca acasă, deşi nu mai locuiesc în California de ceva vreme. Cum mă dau jos din avion simt un miros familiar, un amestec de apă sărată şi plante locale. Ca să fiu sinceră, San Francisco-ul nu mi-a plăcut de la prima vedere. Nu mi-a plăcut nu pentru ceea ce este ci pentru ceea ce nu era. Nu era New York, oraşul în care visam să locuiesc pe când eram la studii de master la Rutgers, în New Jersey. Dar n-a fost să fie. După terminarea masterului Cristi a primit o ofertă în California şi ne-am mutat în San Francisco. Oraşul mi s-a părut prea liniştit pentru gustul meu, prea provincial, iar pentru că adăugam încă 4000 de kilometrii între mine şi România am avut sentimentul de a fi la capătul pământului. Mulţi dintre colegii mei americani mi-au împărtăşit credinţa lor cum că San Francisco ar fi oraşul cel mai european din SUA, dar mie mi se părea străin şi nefamiliar, un oraş californian prin excelenţă. Oraşul unde nu ninge niciodată, unde poţi admira oceanul, dar nu şi înota în el. Oraşul în care în august e frig şi ceaţă şi unde palmierii cresc alături de brazi. Oraşul cu cel mai mare procent din SUA de familii în care ambii membri au acelaşi sex. Sau, o statistică ceva mai tristă, oraşul cu cel mai mare număr de homeless (persoane fără adăpost şi care trăiesc pe stradă) din America. Am început munca la numai o săptămână după ce m-am mutat în California, drept pentru care n-am avut timp să explorez oraşul prea mult. Pur şi simplu am început să trăiesc în San Francisco şi l-am descoperit încetul cu încetul. După vreun an de zile am realizat că mă simţeam acasă în San Francisco de ceva vreme.

Pagina despre San Francisco de la wikipedia menţionează turismul ca sursa numărul unu de venituri a oraşului. Nu e de mirare, având în vedere că San Francisco a fost imortalizat în numeroase cărţi, filme şi cântece. San Francisco are câteva atracţii turistice pe care toţi vizitatorii le bifează, dar în opinia mea peisajul este ceea ce face locul ăsta special şi de unde i se trage toată faima. Faimoasele străzi din San Francisco, oceanul, golful, ceaţa coborând vălătuci peste oraş. O aşezare favorabilă, între golf şi ocean, datorită căreia ai o privelişte deosebită din aproape orice punct al oraşului.

  4 Responses to “Casa de departe”

  1. This arltcie is a home run, pure and simple!

  2. Reprehensible is indeed the word. This cut shows just how gross Dorey’s conduct has been. When confronted by Steve C. on Lateline, she acts the victim, lies about Paul Corben and smirks out a nopology regarding Toni. Her hatred almost cracks the screen.

  3. I think you’ve just captured the answer perfectly

  4. I love the 4th point avoid Over-dependence on Google which you can do with by building a strong fan base with social media, feed subscribers and email marketingarun garg recently posted..

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>